Hulp krijgen bij Luno

Team Luno
Back to blog


4 minute read

Wellicht is Bitcoin (of Luno) iets nieuws voor je en weet je niet zeker hoe zaken in elkaar steken, hoe gemakkelijk de service is of hoe het werkt. Misschien ben je een van onze eerste klanten met een technische vraag. Hoe het ook zij, het Luno-team staat altijd klaar om je verder te helpen.

getting-help-at-luno

Op een gegeven moment zou het verstandig kunnen zijn om contact met ons op te nemen. Bijvoorbeeld omdat je er niet in zijn geheel uitkomt. Ons doel is om die ervaring zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. Deze handleiding biedt enkele handvaten.

De groei van Bitcoin

Zoals je misschien al gemerkt hebt, is de populariteit van Bitcoin (en Luno) de laatste paar maanden enorm gegroeid. interest in bitcoin_google trend Wereldwijd maken steeds meer mensen gebruik van het Bitcoin netwerk, zelfs meer dan de capaciteit aankan. Datzelfde geldt voor het Luno-netwerk. Gelukkig liggen er flinke verbeteringen in het verschiet. Elke dag besluiten mensen gebruik te maken van Bitcoin met andere en nieuwere doeleinden. We zien reeds de potentiële impact van Bitcoin op financiën. Helaas kan het netwerk soms verstopt raken. Ook bij Luno kennen we dit fenomeen waardoor we niet meteen op vragen kunnen reageren. We willen iedereen graag direct helpen, maar er is een limiet aan hoe snel onze klantenservice kan groeien. Dus hoewel ook wij een hekel hebben aan vertragingen moeten we roeien met de riemen die we hebben en willen we beschikken over het juiste team.

We begrijpen dat een trage reactie buitengewoon frustrerend kan zijn en we bieden onze oprechte excuses aan voor de tijd die het ons recentelijk gekost heeft om contact met je op te nemen

We werken er hard aan om iedereen te beantwoorden en om nieuwe teamleden in dienst te nemen. In de afgelopen drie maanden is het aantal vragen dat we ontvangen verdubbeld. Dit artikel is niet alleen bedoeld om die situatie uit te leggen, maar ook om een paar tips te geven over de beste manier om vragen zo snel mogelijk beantwoord te krijgen.

Tips voor snellere ondersteuning

Tip #1: Bezoek het Helpcentrum en het Leerportaal

Onbekend met Bitcoin? Ga naar het Leerportaal voor een overzicht van de basisbeginselen die je moet weten. Ons Helpcentrum behandelt daarnaast veelgestelde vragen die je mogelijk hebt over Luno, waaronder:

Tip #2: Stuur SVP slechts één ticket.

We besteden elke dag veel tijd aan het bekijken van tickets (hulpvragen), die je kunt indienen via e-mail, het Helpcentrum of onze mobiele apps. Het vertraagt ​​onze responstijd wanneer er meerdere tickets verstuurt worden met betrekking tot dezelfde vraag. Het beantwoorden van de vragen van andere klanten wordt hier ook door vertraagd. We begrijpen dat het frustrerend is mocht je niet snel antwoorden krijgen, maar we bekijken en beantwoorden echt elk ticket. Meer dan één ticket versturen versnelt het proces dus zeker niet. Voorbeeld: in juli van dit jaar hebben we alleen al meer dan 14 uur besteed aan het sluiten van dubbele tickets. Dat is veel verspilde tijd en energie die we hadden kunnen gebruiken om vragen te beantwoorden.

Tip #3: Stuur alle relevante informatie

We begrijpen de drang om snel een e-mail te sturen: je hebt een schijnbaar eenvoudig probleem en wilt dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. Het versnelt het proces (en vermijdt het langdurige heen-en-weergepraat, waarbij we om aanvullende informatie moeten vragen) wanneer je wat meer informatie toevoegt aan het ticket.

Voorbeeld A: Een slecht ticket

Onderwerp: Mijn storting zie ik nergens terug!! Hoe kan dit?!?! Tekst: [blanco]

Voorbeeld B: Een goed ticket

Onderwerp: Mijn tweede storting wordt niet weergegeven Tekst: Op 13 augustus rond 21:00 uur deed ik een storting vanaf mijn (Rabobank?)-rekening die eindigde op xx123. Ik heb het referentienummer (BX12345) toegevoegd zoals verstrekt door Luno. Deze verscheen binnen een uur in mijn account. Twee uur later (23:00 uur) deed ik een tweede storting met hetzelfde bedrag. Ik heb het PDF-bewijs van beide transacties bijgevoegd, zoals gegenereerd op mijn online bankplatform. Het is meer dan 18 uur geleden, maar de tweede inleg wordt nog steeds niet weergegeven in mijn Luno-account. Kunt u dit onderzoeken?

Tip #4: Wees geduldig na een storting

Net als jij moet Luno vertrouwen op de bestaande bankinfrastructuur. In veel gevallen moeten banken en platforms met elkaar communiceren en rekeningen vereffenen. Dit kan tot vertragingen leiden. Overschrijvingen tussen sommige banken worden snel geregeld. In veel andere gevallen kan het wel tot twee dagen duren voordat een storting wordt weergegeven in je Luno-account. Mocht je storting niet binnen 48 uur zijn voltooid kun je contact met ons opnemen voor hulp. Zorg ervoor dat de volgende zaken duidelijk naar voren komen:

  • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Luno-account
  • Bewijs van betaling
  • Alle andere relevante informatie.

We zullen de storting van daaruit opzoeken en deze zo snel mogelijk aan je account koppelen. Vergeet niet:

  • Je kunt alleen geld storten vanuit je bankrekening
  • Vermeld altijd je unieke referentienummer (beginnend met BX) in elk referentie- of opmerkingenveld dat wordt weergegeven op het platform van je bank
  • Vermijd meerdere stortingen met hetzelfde bedrag op dezelfde dag

Ons team is constant in ontwikkeling

We zijn ons bewust van alle moeilijkheden die erbij komen kijken om een ​​industrie te bedienen die zo snel groeit als deze. Wij werken er hard aan om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Niet alleen op de korte termijn - door langer, harder en slimmer te werken - maar ook op de lange termijn. We hebben dit jaar al 11 extra communityteamleden mogen verwelkomen en opgeleid (en nemen constant nieuwe mensen in dienst).We hebben onze KYC (know-your-customer)-capaciteit enorm weten te verhogen en meerdere automatiseringsslagen doorgevoerd die ons helpen prioriteiten te stellen en zaken sneller laten verlopen.

We willen al onze klanten bijzonder bedanken voor hun geduld in deze drukke periode, zeker nul we nog aan het opschalen zijn en aan producten werken die de toekomst van de financiële wereld zullen veranderen. To the moon!

luno-support-team

Enkele leden van de Luno-community

Avatar Team Luno
Author

Team Luno

On our way to the moon, we write about all things crypto. And don’t forget we’re humans too. Our blog conveys the views of Luno and the many unique opinions and characters within our team. We’ll never provide you with financial advice, and we urge you to conduct your own research before purchasing or trading any cryptocurrencies. It’s a brave new world out there, and the market can be volatile at times, so never trade with funds you can’t afford to lose. Want to let us know how much you love our blog? Tweet us @lunomoney.

It’s never too late to get started

Buy, store and learn about Bitcoin, Ethereum, XRP and Litecoin now

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo