Luno-blog

To the moon: de toekomst van geld

Terug naar blog

Hoe de prijs van Bitcoin wordt bepaald

Team Luno
3 minuten leestijd

money-gold-coins-value Wanneer de prijs van Bitcoin toeneemt, wordt ons vaak gevraagd waarom Bitcoin waarde heeft. Het kan moeilijk zijn om te begrijpen hoe iets digitaals waarde kan hebben.

Het antwoord is simpel

Bitcoin heeft waarde volgens de basiswetten van de economie: schaarste, nut, vraag en aanbod. Als iets zeldzaam en nuttig is, heeft het waarde. Goud is bijvoorbeeld duur omdat het moeilijk te vinden is en praktische toepassingen heeft (bijvoorbeeld sieraden en elektrische bedrading.) Vraag en aanbod bepalen de prijzen.

Wat heeft dit allemaal te maken met Bitcoin?

Bitcoin heeft een beperkte voorraad, zoals goud. Het maximale aantal Bitcoin is 21 miljoen. Net als goud heeft het ook praktische toepassingen als valuta en investering. gold

Bitcoin is schaars en nuttig

Bitcoin heeft nog andere voordelen. Je kunt het snel rond de wereld sturen en iedereen kan het systeem helpen verbeteren. Het wordt veel gebruikt en meer handelaren accepteren het als betaling dan enige andere digitale munt. Neem bijvoorbeeld telefoons. Toen de eerste telefoon uitkwam, had deze weinig waarde omdat nog niemand er gebruik van maakte. Naarmate meer en meer mensen het echter gingen gebruiken, groeide het nut exponentieel. Hetzelfde geldt voor Bitcoin: hoe meer mensen het gebruiken en begrijpen, hoe nuttiger het voor iedereen zal worden.

Hoe de prijs van Bitcoin wordt bepaald

De prijs van Bitcoin is niet hetzelfde als de waarde ervan. Vraag en aanbod bepalen de prijs. Handelaren met bankrekeningen in onze ondersteunde landen verhandelen Bitcoin op het Luno-handelsplatform, dat de prijs voor een specifieke markt bepaalt. Handelaren bepalen de prijs, niet Luno. exchange graph Maar we moeten ook nadenken over de toekomstige prijs. Als je denkt dat iets in de toekomst meer waard zal zijn, betaal je er nu extra voor. Aangezien Bitcoin een evoluerende technologie is, zijn er nog veel andere gebruiksmogelijkheden. Sommige waar we misschien nog niet eens aan gedacht hebben.

Waarom verandert de prijs zo vaak?

Volatiliteit is niet uniek voor digitale munten. Prijzen van veel dingen, zoals aandelen, valuta's, olie en andere producten, kunnen volatiel zijn. De totale Bitcoin-markt is nog steeds klein in vergelijking met andere industrieën. Er zijn geen aanzienlijke hoeveelheden nodig om de prijs omhoog of omlaag te brengen. Dus de prijs van Bitcoin is volatiel. Dat gezegd hebbende, de volatiliteit van Bitcoin gaat constant verder omlaag.

Hoe is de prijs van Bitcoin in de loop van de tijd veranderd?

We hebben een pagina met de Bitcoin-prijscalculator gemaakt, waar je kunt zien wat de prijs was in het verleden bij Luno. all time price of BTC Dat is het dus zo'n beetje. Als iets zowel nuttig als schaars is, zal het een waarde en een prijs vereisen. Bitcoin is zowel nuttig als schaars, dus het heeft een waarde en een prijs, bepaald door vraag en aanbod. En vergeet niet dat de waarde van Bitcoin en de prijs van Bitcoin niet hetzelfde zijn.

Avatar Team Luno
Auteur

Team Luno

The Luno blog conveys the views of Luno and the people within our team. We will never provide financial or any other form of advice. We urge you to conduct your own research before purchasing or trading any cryptocurrencies. Always be aware of the sometimes volatile nature of the market, and never trade with funds that you cannot afford to lose.

Het is nooit te laat om ermee te beginnen.
Koop, bewaar en ontdek nu Bitcoin en Ethereum.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo