Luno-blog

Naar de maan: de toekomst van geld

Terug naar blog

Hulp krijgen bij Luno

Luno Team
4 minuten leestijd

Misschien is Bitcoin (of Luno) iets nieuws voor je en weet je niet zeker hoe de dingen werken. Misschien ben je een van onze eerste klanten, met een technische vraag. Hoe het ook zij, het Luno-klantsuccesteam is er om je te helpen. getting-help-at-luno Op een gegeven moment moet je wellicht contact met ons opnemen. Ons doel is om die ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze handleiding is bedoeld om je wat meer tips te geven over het versnellen van dingen.

De groei van Bitcoin

Zoals je misschien al gemerkt hebt, is de populariteit van Bitcoin (en Luno) de laatste paar maanden enorm gegroeid. interest in bitcoin_google trend Bitcoin is zo populair geworden dat meer mensen wereldwijd gebruik maken van het netwerk dan waarvoor het ontworpen is. Gelukkig liggen er verbeteringen in het verschiet. Elke dag besluiten nieuwe mensen om gebruik te maken van Bitcoin voor nieuwe doeleinden. We zien reeds de potentiële impact van Bitcoin op financiën. Helaas kan het netwerk soms zo druk worden dat we niet meteen op vragen kunnen reageren. We willen iedereen graag meteen helpen. Maar er is een limiet aan hoe snel onze klantenservice kan groeien. Dus hoewel wij ook een hekel hebben aan vertragingen, willen we beschikken over het juiste team.

We begrijpen dat het buitengewoon frustrerend is en we bieden onze oprechte excuses aan voor de tijd die het ons recentelijk gekost heeft om contact met je op te nemen.

We werken er hard aan om iedereen te beantwoorden en om nieuwe teamleden in dienst te nemen. In de afgelopen drie maanden is het aantal vragen dat we ontvangen verdubbeld. Dit artikel is niet alleen bedoeld om de situatie uit te leggen, maar ook om je een paar tips te geven over de beste manier om je vragen zo snel mogelijk beantwoord te krijgen ??

Tips voor snellere ondersteuning

Tip #1: Bezoek het Helpcentrum en het Leerportaal

Nieuw bij Bitcoin? Ga naar het Leerportaal ​​voor een overzicht van de basisbeginselen die je moet weten. Ons Helpcentrum behandelt veelgestelde vragen die je mogelijk hebt over Luno, waaronder:

Tip #2: Stuur alsjeblieft slechts één ticket.

We besteden elke dag veel tijd aan het bekijken van tickets, die je kunt indienen via e-mail, het Helpcentrum of onze mobiele apps. Het vertraagt ​​onze responstijd als je meerdere tickets verstuurt met betrekking tot dezelfde vraag. Het beantwoorden van de vragen van andere klanten wordt hier ook door vertraagd. We begrijpen dat het frustrerend is als je niet snel een antwoord krijgt. Maar we bekijken en beantwoorden echt elk ticket. Meer dan één ticket versturen versnelt het proces niet. Bijvoorbeeld: in juli van dit jaar hebben we alleen al meer dan 14 uur besteed aan het sluiten van dubbele tickets. Dat is veel verspilde tijd die we hadden kunnen gebruiken om je vragen te beantwoorden.

Tip #3: Stuur alle relevante informatie

We begrijpen de drang om snel een e-mail te sturen: je hebt een schijnbaar eenvoudig probleem en je wilt dat het zo snel mogelijk wordt opgelost (en verzonden). Het versnelt het proces (en vermijdt het langdurige heen-en-weergepraat, waarbij we om aanvullende informatie vragen) als je wat meer informatie toevoegt aan het ticket.

Voorbeeld A: Een slecht ticket

Onderwerp: Mijn geld wordt niet weergegeven!! Waar is het?!?! Tekst: [blanco]

Voorbeeld B: Een goed ticket

Onderwerp: Tweede inleg wordt niet weergegeven Tekst: Op 13 augustus rond 21:00 uur deed ik een inleg vanaf mijn Maybank-rekening die eindigde met xx123. Ik heb het juiste referentienummer (BX12345) toegevoegd zoals verstrekt door Luno. Deze verscheen binnen een uur in mijn account. Twee uur later (23:00 uur) deed ik een tweede inleg met hetzelfde bedrag. Ik heb het PDF-bewijs van beide transacties bijgevoegd, zoals gegenereerd op mijn online bankplatform. Het is meer dan 18 uur geleden, maar de tweede inleg wordt nog steeds niet weergegeven in mijn Luno-account. Kunt u dit onderzoeken?

Bonuspunten

We zijn gek op een goed gestructureerde e-mail. Doe er een paar genummerde punten bij en vermeld wat je verwachtte te zien (en wat je daadwerkelijk zag). Onze dankbaarheid zal voelbaar zijn door het scherm!

Tip #4: Wees geduldig na het inleggen van geld

Net als jij moeten we vertrouwen op de bestaande bankinfrastructuur. In sommige gevallen moeten banken en platforms met elkaar communiceren en afrekenen. Dit kan tot vertragingen leiden. Overschrijvingen tussen sommige banken worden snel geregeld. Maar in veel gevallen kan het tot twee dagen duren voordat een inleg wordt weergegeven in je Luno-account. Als je inleg niet binnen 48 uur is voltooid, kun je contact met ons opnemen voor hulp. Zorg ervoor de volgende zaken op te nemen:

  • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Luno-account
  • Bewijs van betaling
  • Alle andere relevante informatie.

We zullen de inleg van daaruit opzoeken en deze zo snel mogelijk in je account laten verschijnen. Vergeet niet:

  • je kunt alleen geld storten vanuit je bankrekening
  • Vermeld altijd je unieke referentienummer (beginnend met BX) in elk referentie- of opmerkingenveld dat wordt weergegeven op je bankplatform
  • Vermijd het om op dezelfde dag meerdere inleggingen met hetzelfde bedrag te doen

We bouwen voortdurend aan ons team

We zijn ons bewust van de moeilijkheden om een ​​industrie te bedienen die zo snel groeit als de onze en werken er hard aan om deze op te lossen. Niet alleen op de korte termijn - door langer, harder en slimmer te werken - maar ook op de lange termijn. We hebben dit jaar al 11 extra communityteamleden verwelkomd en opgeleid (en we zijn nog steeds mensen in dienst aan het nemen), we hebben onze KYC (know-your-customer)-documentcontrolecapaciteit enorm verhoogd en we hebben meerdere automatiseringen ingevoerd om ons te helpen prioriteiten te stellen en de zaken sneller te laten verlopen.

We hebben ook een uitgebreide lijst met statistieken: tijd voor het oplossen van tickets, tijd voor accountverificatie, klanttevredenheid, NPS, indienstnemingstrechters en meer. We werken er hard aan om elke van deze geleidelijk aan en stap voor stap te verbeteren.

We willen al onze klanten danken voor hun geduld in deze drukke periode, terwijl we aan het opschalen zijn en aan producten werken die de toekomst van financiën zullen veranderen. Naar de maan luno-support-team Enkele leden van de Luno-communityleden

Avatar Luno Team
Auteur

Luno Team

The Luno blog conveys the views of Luno and the people within our team. We will never provide financial or any other form of advice. We urge you to conduct your own research before purchasing or trading any cryptocurrencies. Always be aware of the sometimes volatile nature of the market, and never trade with funds that you cannot afford to lose.

Het is nooit te laat om ermee te beginnen.
Koop, bewaar en ontdek nu Bitcoin en Ethereum.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo