Mijn identiteit controleren

Nadat je bent ingeschreven, moet je je identiteit controleren om digitaal geld te kunnen kopen of verkopen. De procedure lijkt veel op die voor het openen van een bankrekening. De Luno-website en mobiele applicaties helpen je bij deze procedure.

Als je je voor het eerst aanmeldt, zie je de STARTPAGINA met in het midden een welkomstkaart waarop je voortgang wordt aangegeven.

Klik op NU CONTROLEREN om het configuratieproces te starten OF klik op INSTELLINGEN in het zijmenu aan de linkerkant.

Bevestig je mobiel nummer

Voer je mobiel nummer in (vergeet de landcode niet) en klik op BEVESTIGINGSSMS VERSTUREN.

Je krijgt dan een sms met een code om je mobiel nummer te bevestigen. Als je de sms niet krijgt, klik dan op BEL ME IN DE PLAATS en je krijgt een geautomatiseerde spraakoproep met de code.

Voer je persoonsgegevens in

Voer je naam precies in zoals deze op je identiteitsdocument staat. In sommige landen vragen we je mogelijk enkel om je identiteitsnummer in te voeren en kan je daarna onmiddellijk Bitcoin kopen.

Controleer je identiteit

Als je niet automatisch wordt gecontroleerd nadat je ons je telefoonnummer en persoonsgegevens hebt verstrekt, kan je je identiteit controleren door je identiteitsdocumenten in te dienen. Deze functie is enkel in bepaalde landen beschikbaar.

Om je documenten in te dienen:

Klik in het menu aan de zijkant op INSTELLINGEN en klik naast controle op UPGRADEN.

Dien een degelijke foto of scan van je identiteitsboekje, identiteitskaart of paspoort in. Je persoonlijk identiteitsnummer, namen, geboortedatum en foto moeten op het document duidelijk zichtbaar zijn.

We kunnen je later nog vragen om je adres te controleren. Om je adres te controleren, dien je een degelijke foto of scan in van een verblijfsbewijs waarop je naam, woonadres en de datum van uitgifte van het document duidelijk zichtbaar zijn.

Het document mag niet ouder zijn dan 3 maanden vanaf de datum van uitgifte.

Aanvaarde documenten:

• Energiefactuur

• Bankuittreksel met fysiek adres

• Factuur gemeentelijke kosten en belastingen

• Lease- of huurovereenkomst

• Hypotheekuittreksel

• Telefoon- of gsm-rekening

• Recent verzekeringspolisdocument

OPMERKING: Wij aanvaarden foto’s of scans van papieren documenten en pdf’s. Wij aanvaarden geen scans van slechte kwaliteit en online of mobiele schermafdrukken.

Gerelateerde artikels

Hoe stort ik geld?

Hoelang duurt het om mijn storting of opname te verwerken?

Hoe koop of verkoop ik digitaal geld?