Hoe houd ik mijn Luno-account veilig?

Luno houdt je cryptomunten veilig, maar alleen jij kunt je portemonnee tegen toegang door indringers beschermen. Als je aanmeldgegevens gestolen en gebruikt worden om Bitcoin of Ethereum uit je Luno-portemonnee te stelen, dan kunnen jij en Luno niets doen om het terug te krijgen.

Daarom maakten we deze lijst van goede praktijken om je te helpen je portemonnee veilig te houden.

Let op voor phishing

Als je de Luno-website bezoekt, zorg er dan voor dat het websiteadres (of de URL) het legitieme luno.com-adres is. Zie je iets anders in de adresbalk bovenaan in je browser, verlaat de site dan onmiddellijk en meld het ons. Wij proberen dan om deze valse site te laten sluiten.

Als je een e-mail van Luno krijgt, controleer dan of deze echt door Luno is gestuurd. Kijk bij elke e-mail na waar deze vandaan komt voordat je op een van de links klikt. Als je een phishingmail krijgt, klik dan op geen enkele link in het bericht. Je e-mailclient zou over de optie ‘Als phishing melden’ moeten beschikken. Gebruik deze.

Blijf alert

Lees alle meldingen die Luno stuurt en meld verdachte activiteiten zo snel mogelijk.

Tweefactorauthenticatie

Deze beveiligingsmaatregel is zo krachtig dat hij niet als optioneel mag worden beschouwd. Als er genoeg tijd en energie is, kan elk wachtwoord worden geraden.

Wij hebben een stuk geschreven om je te helpen bij het opzetten van je beveiliging met tweefactorauthenticatie.

Wachtwoorden

Bitcoin is populair en staat bovenaan de lijst van dingen die hackers te pakken willen krijgen. Het is daarom uiterst belangrijk dat je een sterk wachtwoord gebruikt. Je Luno-wachtwoord moet niet alleen sterk, maar ook uniek zijn.

Heb je hetzelfde wachtwoord voor je Luno-account als voor je e-mail- of socialemedia-accounts, dan verwed je de sleutel tot je Bitcoin-portemonnee er simpelweg op dat je nooit op een phishinglink hebt geklikt.

Je e-mail beveiligen

Luno communiceert met je via e-mail. Dat is onze communicatiemethode. Als criminelen toegang tot je e-mail hebben, loop je gevaar.

Hier zijn een paar dingen die je kunt doen:

1. Gebruik een uniek en sterk wachtwoord

Het wordt aanbevolen om je wachtwoord regelmatig bij te werken. Een sterk wachtwoord is ten minste 14 tekens lang en bevat een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens.

1. Configureer tweefactorauthenticatie voor je e-mail

De meeste e-mailproviders ondersteunen Google Authenticator of zelfs beveiliging via sms. Controleer je instellingen.

1. Kijk je doorstuurinstellingen na om ervoor te zorgen

Soms slagen aanvallers erin om toegang tot je e-mail te krijgen. Ze blijven dan heel discreet. Zonder dat je het weet, stellen ze een doorstuuradres in zodat al je binnenkomende mail naar hen wordt doorgestuurd. Ze wachten op de kans om je te bestelen. Zo kan je Bitcoin gestolen worden maanden nadat je werd gephisht. Kijk je doorstuurinstellingen na en controleer of er geen onbekende apparaten op je e-mail zijn ingelogd.

1. Voor Gmail-gebruikers

Als je je met een Gmail-adres bij Luno aanmeldt, zijn hier nog enkele extra hulpmiddelen voor je:

Kortom, je accountbeveiliging verbeteren is nooit verspilling van tijd. Wij weten dat een betere beveiliging minder gemak betekent, maar als jij gerust bent, zijn wij dat ook. Wees voorzichtig en neem contact met ons op als je vragen hebt over beveiliging. Wij zijn er om te helpen.