Als tweefactorauthenticatie niet goed werkt, is dat meestal omdat de klok op je telefoon niet juist staat.

Dit kan meestal rechtgezet worden door deze eenvoudige stappen te volgen:

Telefooninstellingen

Op Android-apparaten schakel je in het systeem de optie Automatische tijd en datum in:

Instellingen > Datum en tijd > Automatische datum en tijd

(je kunt ook proberen om de tijdzone automatisch in te stellen)

Op Apple-apparaten verander je de tijd en datum naar Automatisch instellen:

Instellingen > Algemeen > Datum en tijd > Automatisch instellen

Authy

Als je hetzelfde telefoonnummer hebt, maar je niet kunt aanmelden, kan je je accountinstellingen opnieuw instellen.

Als je van telefoonnummer bent veranderd, kan je je account laten veranderen.

Google Authenticator

Als je de Google Authenticator-applicatie gebruikt, klik dan op Instellingen > Tijdscorrectie voor codes. Daardoor wordt je telefoon met de applicatie gesynchroniseerd.

De Luno-systemen zijn zo gekalibreerd dat enige toegevendheid in verband met authenticatiecodes mogelijk is, maar een goede vuistregel is om een nieuwe code te proberen in te voeren zodra deze op je apparaat beschikbaar is. Als deze niet werkt, is het soms ook nuttig om tot het einde van de geldigheidsdatum van de code te wachten.

Als het probleem zich blijft voordoen, kan je tweefactorauthenticatie automatisch opnieuw instellen.