Ik ben mijn telefoon verloren of heb mijn tweefactorauthenticatie-app verwijderd. Hoe ga ik naar mijn Luno-account?

Als je mobiele apparaat verloren of gestolen is of de Authy-/Google Authenticator-app van je telefoon werd verwijderd, kan je tweefactorauthenticatie automatisch opnieuw instellen.

Luno heeft een functie geïmplementeerd waarmee je je eigen beveiligingsinstellingen opnieuw kunt instellen als je geen toegang tot je mobiele apparaat meer hebt.

To do a two-factor authentication reset:

• Meld je aan op de website (niet via de mobiele app)

• Als de tweefactorauthenticatiecode wordt gevraagd, klik je op ‘Problemen bij het aanmelden’?

• We sturen je een e-mail met daarin een speciale link.

• Klik op de link en volg de instructies

Kun je je tweefactorauthenticatie zelf niet handmatig opnieuw instellen, stuur ons dan een duidelijke kleurenfoto van jezelf (selfie) in hoge resolutie met:

• je identiteitsdocument

• een handgeschreven notitie met daarin 'Enkel voor het opnieuw instellen van Luno 2FA' en de *huidige datum*

Je selfie met deze twee documenten moet in hoge resolutie zijn zodat je gezicht herkenbaar en alle informatie duidelijk leesbaar is. Verzend de foto als bijlage via het contactformulier op https://www.luno.com/help/tickets/new.

Naast de foto kan er een telefoontje ter beveiliging nodig zijn. Een Luno-medewerker kan je bellen op het mobiele nummer dat aan je account gekoppeld is.

Zodra we je identiteit hebben bevestigd, schakelen we tweefactorauthenticatie op je account uit.