Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Zo vraag je een zakelijke Luno-rekening aan

Bedankt voor je interesse om bij Luno een zakelijke rekening te openen. Lees dit volledige artikel voordat je een zakelijke rekening aanvraagt, want het bevat heel wat belangrijke informatie. 

Inleiding

Ons primaire doel bij Luno is om het mensen uit onze ondersteunde landen gemakkelijk te maken om cryptomunten als Bitcoin en Ethereum te kopen, te verkopen en te ontdekken. Wij zijn een klantgericht bedrijf. 

De interesse in Bitcoin is echter gegroeid en dan niet alleen die van particulieren, maar ook die van bedrijven die cryptomunten als Bitcoin en Ethereum willen kopen, verkopen, verhandelen of bewaren. We onderzoeken elke aanvraag van rechtspersonen en staan ze op basis van ons onderzoek al dan niet toe om een zakelijke rekening bij Luno te openen. 

Met een zakelijke Luno-rekening kun je in je lokale valuta van de bankrekening van je rechtspersoon naar Luno storten en dit geld gebruiken om cryptomunten te kopen, te verkopen of te verhandelen. Je kunt ook met de Luno-API integreren om cryptomuntenfuncties op je platform te ontwikkelen. 

Voordat je een zakelijke rekening aanvraagt, vragen we je de uitgebreide bedrijfscategorieën hieronder door te nemen en aandachtig de opmerkingen voor elke categorie te lezen.

Bedrijfscategorieën

 1. Bedrijven en dienstverleners die hun klanten de mogelijkheid willen geven om hun te betalen in Bitcoin of Ethereum voor hun goederen of diensten.
  Er zijn bedrijven die deze dienst aanbieden met speciale e-commerce-winkelwagentjes, facturering, donaties en verkooppuntintegratie met wisselkoersupdates in real time, automatische conversie naar honderden lokale valuta en andere geavanceerde verkoopfuncties. Ga naar Bitpay en PayFast voor meer informatie.

 1. Financiële instellingen en andere bedrijven die Luno willen gebruiken om geld van derden te kopen, te verkopen of te verhandelen (in naam van de klanten van de entiteit).
  De wettelijke vereisten om als makelaar op te treden zijn buitengewoon streng en je zou ons moeten bewijzen dat je gemachtigd bent om de dienst(en) in het land en de valuta van activiteit te leveren, en ons gedetailleerde informatie over je AML-, ATF- en KYC-beleid moeten verstrekken. Luno voert uitgebreide bedrijfslevensvatbaarheids- en risicobeoordelingen uit alvorens dergelijke aanvragen goed te keuren.

 1. Bedrijven die aan Bitcoin-mining doen en de opbrengst van het minen van cryptomunten op Luno willen verkopen.
  We kunnen kandidaten vragen om bewijs van hun miningactiviteit te verstrekken.

 1. Bedrijven die Luno willen gebruiken om digitaal geld te kopen, te verkopen, te bewaren of te verhandelen met behulp van het eigen geld van de entiteit.
  Wij raden deze klanten aan om gewoon als persoon te verhandelen. Wij keuren bepaalde aanvragen met een laag risico en een hoge bedrijfslevensvatbaarheid goed. Er kan om een geldbewijs en documentatie ter ondersteuning van belangrijke activiteiten worden gevraagd.

 1. Bedrijven die facturen (voor producten of diensten) met cryptomunten moeten betalen.
  Wij overwegen elk van deze aanvragen geval per geval.

 1. Bedrijven die bij crowdfunding, tokenverkoop of een ICO betrokken zijn en het ingezamelde geld willen verkopen.
  Wij overwegen elk van deze aanvragen geval per geval.

 1. Andere zakelijke activiteiten die hierboven niet werden vermeld
  Wij overwegen elk van deze aanvragen geval per geval.

Belangrijke opmerkingen

 • Luno behoudt zich het recht voor om aanvragen naar eigen goeddunken te weigeren

 • Het openen van een zakelijke rekening kan lang duren omdat we voor alle kandidaten een risico- en bedrijfslevensvatbaarheidsbeoordeling moeten uitvoeren

 • Het e-mailadres dat wordt gebruikt om je zakelijke rekening te openen, wordt voor alle verdere communicatie gebruikt; wij kunnen je niet helpen als je via een ander e-mailadres contact met ons opneemt

 • Je Luno-portemonnee wordt alleen gecrediteerd met stortingen in de lokale valuta vanuit de bankrekening van je rechtspersoon en alleen opnames naar die bankrekening worden verwerkt. Opnames en stortingen van derden worden niet toegestaan

 • Je kunt alleen stortingen in de lokale valuta ontvangen en opnames in de lokale valuta van het bedrijf verwerken

 • De kosten voor zakelijke Luno-rekeningen zijn dezelfde als die voor persoonlijke Luno-rekeningen

Een zakelijke Luno-rekening aanvragen

 1. Meld je aan bij Luno met je zakelijke e-mailadres

 2. Vul het aanvraagformulier voor een zakelijke Luno-rekening in

 3. Ons nalevingsteam kijkt je aanvraag na

 4. Als je aanvraag in orde is, neemt een vertegenwoordiger contact met je op om je de nodige documenten te vragen

 5. Als al je documenten goedgekeurd worden, word je van de goedkeuring van je zakelijke rekening op de hoogte gebracht 


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo