Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Waarom zie ik mijn storting niet? Wat moet ik nu doen?

Luno verwerkt duizenden stortingen per dag en wij gebruiken geautomatiseerde systemen om onze bankafschriften voor je storting na te kijken. Als de stortingsinstructies niet precies zijn gevolgd, moet je mogelijk tot een maand wachten voordat de storting in je Luno-portemonnee te zien is.


Het kan zijn dat onze systemen je storting om een van de redenen hieronder niet herkennen.

Onjuiste stortingsreferentie

Heb je het referentienummer voor de storting 100% juist ingevoerd? Dit is een unieke code van negen tekens, beginnende met ‘BX...’, die op je stortingsscherm verschijnt (zie hieronder). Dit is je unieke nummer voor alle stortingen bij Luno.


Soms voeren Luno-klanten het referentienummer voor hun storting in in hun eigen referentieveld in plaats van in het referentieveld van de ontvanger of begunstigde. Daardoor komt ons speciale referentienummer met ‘BX...’ op hun bankafschrift te staan en iets anders op dat van ons. Als een storting met een onjuist (of ontbrekend) referentienummer voor de storting wordt gedaan, weet ons financiële team niet aan welke klantrekening het geld moet worden toegewezen. Daarom raden we aan om het verstrekte BX-nummer in beide referentievelden in te voeren als je Luno als nieuwe begunstigde aan je bank toevoegt. 


Let op: ben je in:

  • Maleisië, voer je unieke referentienummer dan in in het veld ‘Andere betaalgegevens’ én het veld ‘Referentie’.

  • Indonesië, dan is het referentienummer voor je storting optioneel. Als je je referentienummer niet kunt invoeren, zorg er dan voor dat je de volgende stortingsfout niet maakt.

Onjuist stortingsbedrag (klanten in Indonesië)

Omdat je aan de meeste geldautomaten in Indonesië geen referentienummer kunt invoeren als je een overschrijving doet, hebben we ons stortingsmechanisme in Indonesië aangepast zodat je storting geïdentificeerd wordt aan de hand van het unieke bedrag ervan dat wordt weergegeven als je het stortingsscherm doorloopt. Het is verplicht om een uniek stortingsbedrag te gebruiken. Gebruik je geen uniek stortingsbedrag, dan wordt de storting niet toegewezen en moet je ons daarover inlichten door ondersteuning een bewijs van betaling te sturen zodat je storting handmatig kan worden toegewezen.

De bankrekening van iemand anders gebruiken

Deed je je storting vanuit een bankrekening die niet van jou was? Wij aanvaarden geen stortingen in je Luno-portemonnee vanuit de bankrekening van een vriend of familielid of een zakelijke rekening (ook al ben jij de eigenaar van het bedrijf). Ook dit kan voor vertraging zorgen en in dit geval boeken we de transactie tegen en sturen we het geld terug naar de bankrekening vanwaar het kwam. 

Dubbel stortingsbedrag

Als veiligheidsmaatregel stopt ons systeem stortingen van hetzelfde bedrag in de Luno-portemonnee van dezelfde klant binnen een periode van 24 uur. Als je meer dan één storting op een dag wilt doen, zorg er dan voor dat alle stortingen een verschillend bedrag zijn.

Niet-bancaire financiële dienstverleners (klanten in het VK)

Transacties moeten in jouw naam gebeuren

Als je lokale valuta in je Luno-portemonnee stort vanuit een niet-bancaire dienstverlener (als Revolut of TransferWise), dan zijn de naam en rekeninggegevens die Luno ontvangt mogelijk niet van jou maar van de niet-bancaire dienstverlener. Daardoor kunnen we de storting mogelijk niet meteen juist toewijzen, wat voor vertraging zorgt. 


In bepaalde gevallen verwerkt de dienstverlener (zoals de Nationwide-bouwspaarkas) geen betalingen naar cryptomuntenplatforms.

Limieten niet-bancaire financiële dienstverlener

Deze dienstverleners detecteren ook of je geld naar cryptomuntenplatforms (als Luno) stuurt en ze kunnen je limieten verlagen of zelfs de transactie blokkeren. Je moet dan contact opnemen met de dienstverlener om je limieten te verhogen of de transactie te deblokkeren (mogelijk ongedaan te maken). 

Wat wij doen

Wij communiceren deze problemen actief aan niet-bancaire dienstverleners om de oorzaken ervan beter te begrijpen en manieren te vinden om onze eigen stortingsmethodes te verbeteren. Momenteel adviseren we klanten om in plaats daarvan vanuit traditionele bankrekeningen te storten. 

Help ons je storting te vinden

Als je storting na twee werkdagen (met uitzondering van weekends en nationale feestdagen) nog niet in je Luno-portemonnee te zien is, stuur ons dan je bewijs van betaling. Ons team kan je enkel helpen als het het juiste bewijs van betaling van je bank heeft.


Op je bewijs van betaling moeten de volgende gegevens staan:

  • Je volledige naam

  • Bedrag van de storting

  • Datum van de storting

  • Referentienummer dat in het referentieveld van de ontvanger is ingevoerd (indien van toepassing)


Klik hier om je bewijs van betaling in te dienen.


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo