Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Hoelang duurt het om mijn opname te verwerken?

Al je opnames bij Luno worden automatisch verwerkt. De duur van een opname hangt af van je bank en je land.


Raadpleeg hieronder het schema voor vrijgave van opnames voor jouw valuta. Vraag je opname vóór de deadline aan zodat deze bij vrijgavetijd kan worden verwerkt.


Valuta
[Tijdzone]

Deadline opname

Vrijgavetijd opname

IDR
[GMT+7]

13.00
20.00

14.00
21.00

MYR
[GMT+8]

14.00
21.00

15.00
22.00

NGN
[GMT+1]

08.00
11.00
15.00

09.00
12.00
16.00

ZAR*
[GMT+2]

08.00*
15.00

09.00*
16.00

EUR
[GMT+1]

08.00

11.00
15.00

09.00

12.00
16.00


De hierboven aangegeven tijden zijn de lokale tijden voor elk land. Opnames worden verwerkt op werkdagen van maandag t/m vrijdag, met uitzondering van feestdagen. 


*Extra verwerkingsdag (klanten ZA)

Opnameverzoeken in Zuid-Afrika worden nu ook verwerkt op zaterdag:

Valuta
[Tijdzone]

Deadline opname

Vrijgavetijd opname

ZAR [GMT+2]

08.00

09.00


Bij een verzoek tot opname

Als je bij Luno een opname in de lokale valuta aanvraagt, zorg er dan voor dat je bankrekeninggegevens up-to-date en juist zijn. Zorg er ook voor dat de bankrekening waarnaar je een opname aanvraagt, je eigen persoonlijke bankrekening is. Hier vind je informatie over het koppelen van je bankrekening aan Luno. 


Opnames worden volgens de tabel hierboven verwerkt. Wij sturen je een e-mailmelding als we je geld hebben vrijgegeven. Houd rekening met de normale duur voor bankoverschrijvingen voordat je het geld op je bankrekening verwacht. Dit kan een aantal dagen duren en wij hebben hierover geen controle.

Niet-bancaire financiële dienstverlener (klanten in het VK)

Transacties moeten in jouw naam gebeuren

Als je lokaal geld opneemt uit je Luno-portemonnee naar een niet-bancaire dienstverlener (als Revolut of TransferWise) of bouwspaarkas (als Nationwide), wordt de opname teruggestuurd naar de niet-bancaire dienstverlener en niet naar de rekening van de klant. Dit veroorzaakt een vertraging omdat de opname ‘als wachtende’ bij de dienstverlener blijft. 

Limieten niet-bancaire financiële dienstverlener

Deze dienstverleners detecteren ook of je geld van cryptomuntenplatforms (als Luno) ontvangt en ze kunnen je financieringslimieten verlagen of zelfs de transactie blokkeren. Je moet dan met de dienstverlener contact opnemen om je limieten te verhogen of de transactie te deblokkeren (mogelijk ongedaan te maken). 

Wat wij doen

Je moet de zaak voorleggen aan de respectieve niet-bancaire dienstverlener via welke je de eerste storting hebt gedaan. Luno kan een bewijs van betaling verstrekken om hierbij te helpen. Om vertragingen bij opnames te voorkomen, raden we klanten aan om geld in plaats daarvan vanuit een normale bankrekening te storten en het naar een normale bankrekening op te nemen. Als een opname niet op de juiste manier wordt weergegeven, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Gerelateerde artikelen

Hoe neem ik geld uit mijn Luno-portemonnee op?

Hoe koppel ik mijn bankrekening aan Luno?

Wat je moet weten over opnames


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo