Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Hoelang duurt het om cryptomunten te versturen?

Bitcoin en Ethereum versturen

Bij Luno is ons doel om 99% van de Bitcoin- en Ethereum-verzendtransacties in minder dan een minuut vrij te geven. Je kunt bij ons binnen de 24 uur tot BTC 10 of ETH 20 versturen en je transactie wordt op enkele seconden tijd verwerkt. Dit is een beveiligingsmaatregel.


Als je meer dan BTC 10 of ETH 20 per 24 uur verstuurt, blijft je verzendtransactie wachtende totdat we deze volgens de tabel hieronder verwerken. Als je een wachtende transactie hebt, kan je deze vóór de deadlines hieronder annuleren.


Wachtende verzendtransacties worden verschillende keren per dag handmatig in batches verwerkt en dit van maandag t/m vrijdag op de tijdstippen in de tabel hieronder.


Deadline verzending (GMT)

Tijdstip vrijgave verzending (GMT)

06.00
10.00
13.00
15.00

07.00
11.00
14.00
16.00


Voorbeeld 1

Jan stuurt BTC 12 naar een vriend. Omdat zijn transactie voor meer dan BTC 10 is, wordt deze handmatig volgens de tijdstabel hierboven verwerkt. De volledige 12 Bitcoin blijft wachtende totdat deze is verwerkt.


Voorbeeld 2

Tina stuurt BTC 6 naar een vriend. De BTC 6 wordt automatisch op enkele seconden tijd verstuurd. Onmiddellijk daarna stuurt Tina BTC 8 naar iemand anders. Omdat BTC 6 + BTC 8 meer dan BTC 10 is (de limiet voor een periode van 24 uur), blijft Tina’s tweede verzendtransactie (die van BTC 8) wachtende totdat deze is verwerkt.


Als dit in het weekend gebeurt, moet Tina minstens 24 uur wachten voordat haar tweede transactie (BTC 8) verwerkt is. 


Bitcoin Cash versturen

Transacties in Bitcoin Cash (BCH van je Luno-portemonnee naar een andere portemonnee sturen) worden één keer per week verwerkt.


Wanneer komen mijn cryptomunten op hun bestemming aan?

Cryptomuntentransacties moeten in de blockchain worden bevestigd voordat ze als definitief worden beschouwd. Het netwerk heeft tijd nodig om de transactie te bevestigen en Luno heeft hierover geen controle.


De duur voor bevestiging verschilt afhankelijk van de belasting van het blockchainnetwerk. Deze hangt ook af van de transactiekosten die de verzender betaalt. Als de kosten hoog genoeg zijn, kunnen transacties in ongeveer 30 minuten worden verwerkt. In ongewone omstandigheden (een combinatie van grote belasting en lage kosten) kan het veel langer duren voordat ze worden bevestigd.


Luno past de transactiekosten voor onze klanten aan om ervoor te zorgen dat Bitcoin of Ethereum die vanuit een Luno-portemonnee wordt verstuurd, voorrang van het netwerk krijgt en snel wordt bevestigd. Je leest hierover meer in ons blogartikel over dynamische kosten.


Gerelateerde artikels

Hoe verstuur ik Bitcoin?

Wat kost het om Luno te gebruiken? Brengt Luno kosten in rekening?


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo