Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Hoelang duurt het om Bitcoin of Ethereum te ontvangen?

Als iemand je Bitcoin of Ethereum stuurt, krijg je van Luno een melding. 

Binnenkomende Bitcoin-transacties verschijnen in je transactielijst (in Portemonnees > Bitcoin-portemonnee) maar ze vereisen drie blockchainbevestigingen voordat ze als ontvangen worden beschouwd. Pas als de transactie drie keer is bevestigd, kan je je Bitcoin naar iemand anders sturen of verkopen.

Binnenkomende Ethereum-transacties (in Portemonnees > Ethereum-portemonnee) vereisen 30 bevestigingen. Deze bevestigingen gebeuren meestal sneller dan die in het Bitcoin-netwerk.

Zodra een transactie voldoende is bevestigd, sturen we je een melding en verschijnt het geld in de juiste portemonnee, klaar om bewaard, verkocht of uitgegeven te worden.


Hoelang nemen bevestigingen in beslag?

Transacties moeten in de Bitcoin- of Ethereum-blockchain worden bevestigd voordat ze als geldig worden beschouwd. Dit vraagt tijd en Luno heeft hierover geen controle.

De duur voor bevestiging verschilt en hangt af van de transactiekosten die de verzender betaalt. Als de kosten hoog genoeg zijn, kunnen Bitcoin-transacties op slechts 30 minuten tijd drie keer worden bevestigd. Als de kosten laag zijn, kan het dagen duren voordat een transactie wordt bevestigd.

Als je binnenkomende Bitcoin- of Ethereum-ontvangsttransactie niet wordt bevestigd, kunnen we je enkel aanraden om geduld te hebben of de verzender te vragen om de transactie opnieuw te doen tegen hogere kosten.


Gerelateerde artikels

Wat kost het om Luno te gebruiken? Rekent Luno kosten aan?

Hoe ontvang ik Bitcoin of Ethereum?


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo