Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Wat is Bitcoin Cash (BCH)? Heb ik er? Hoe gebruik ik het?

Op dinsdag 1 augustus 2017 om 13.16 u. GMT vertakte het Bitcoin-netwerk zich en werd de nieuwe afzonderlijke blockchain Bitcoin Cash gevormd. Maak je geen zorgen. Je Bitcoin en Bitcoin Cash zijn veilig bij Luno.


Meer nog, als je op het moment van de fork Bitcoin-saldo in je Luno-portemonnee had, kreeg je op de nieuwe blockchain hetzelfde saldo. Deze nieuwe digitale munteenheid heet ‘Bitcoin Cash’ of ‘BCash’ en gebruikt de muntcode ‘BCH’ of ‘BCC’. Luno gebruikt BCH als de muntcode.


Meer informatie over de fork vind je hier.


Wat moet ik nu doen?

Je hoeft niets te doen. Je kunt je BCH veilig bij Luno bewaren of het sturen naar een ander platform dat met BCH compatibel is als je het wilt verkopen. Je kunt geen BCH van een ander platform naar Luno sturen.


Hoe verstuur ik BCH?

Transacties in Bitcoin Cash (BCH van je Luno-portemonnee naar een andere portemonnee sturen) worden één keer per week verwerkt. Lees hier meer over onze planningstijden voor digitale munteenheden


Ga naar MENU → PORTEMONNEES → BCH-PORTEMONNEE 


Klik op het tabblad BITCOIN CASH VERSTUREN, vul de verplichte velden in en bevestig de transactie.


Let op: Zorg ervoor dat je je BCH naar een BCH-adres en niet naar het adres van een Bitcoin-portemonnee stuurt. Als je een onjuist portemonnee-adres gebruikt, kan je je BCH verliezen.Hoe verkoop ik BCH?

Je kunt je BCH bij Luno niet tegen digitaal of lokaal geld verkopen. Je kunt het wel versturen naar een platform dat met BCH compatibel is en het daar verkopen tegen de door jou gewenste lokale of digitale munt. Wij kunnen geen suggesties doen in verband met de externe platforms die je hiervoor kunt gebruiken, maar je kunt deze uitgebreide lijst raadplegen.


Betekent dit dat ik nu twee keer zoveel Bitcoin heb?

Nee. Als je op het moment van de fork Bitcoin had, heb je nu evenveel BCH. De prijs van BCH varieert en schommelt onafhankelijk van de prijs van BTC. BTC 1,0 kan bijvoorbeeld $ 2.500 waard zijn en BCH 1,0 $ 500.


Als ik mijn BCH verstuur, heeft dat dan invloed op mijn BTC-saldo?

Nee. Bitcoin en Bitcoin Cash zijn twee aparte blockchains. Als je je BCH verstuurt, heeft dat geen invloed op je BTC-saldo en omgekeerd.


Als ik nu BTC naar Luno stuur, krijg ik dan BCH?

Nee. Deze blockchainfork was een eenmalige gebeurtenis. Als je nu BCH wilt, moet je het kopen of minen.


Als ik mijn BTC na de fork heb verkocht, krijg ik dan BCH?

Ja. Als je op het moment van de fork een positief BTC-saldo had, ontvang je dit saldo in BCH, ongeacht of je je BTC daarna via Luno hebt verkocht of verstuurd.


Waar kan ik mijn BCH-saldo bekijken?

Als je BCH-saldo niet nul is, geven wij op het startscherm van de app een kaart weer waarop je saldo te zien is. Momenteel kan je je BCH-saldo niet via de Luno-app (zowel voor Android als iOS) bekijken.


Om je BCH-saldo te bekijken en BCH te versturen, moet je je via je webbrowser bij Luno aanmelden en naar deze pagina gaan.


Welke handelsplatforms ondersteunen BCH?

Zowel Bitcoin-bedrijven als serviceproviders hebben nog niet beslist of ze BCH ondersteunen of niet. Luno doet geen aanbevelingen in verband met externe diensten.


Waarom kan ik op Luno geen BCH kopen?

Luno beschouwt Bitcoin als de meest populaire en legitieme digitale munteenheid. Wij volgen de sector voortdurend en kunnen in de toekomst beslissen om andere digitale munteenheden aan onze lijst toe te voegen. Momenteel hebben we echter geen plannen om de ontvangst, aan- of verkoop van BCH in te schakelen.


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo