Instructies voor het bewijs van betaling van Zuid-Afrikaanse banken

Wij kunnen je om een bewijs van betaling vragen als je storting niet werd toegewezen. Dit gebeurt om een aantal redenen, maar een waarschijnlijke oorzaak is een fout in het referentienummer van de storting. Zonder de juiste referentie wordt het voor ons financiële team erg moeilijk om je specifieke storting te vinden tussen de duizenden stortingen die het dagelijks moet verwerken.

Je zult in dat geval een geldig bewijs van betaling van je bank moeten uploaden zodat we je storting kunnen vinden en deze in de Luno-portemonnee kunnen storten. Voor je gemak hebben we een lijst samengesteld met manieren om je bewijs van betaling te krijgen bij de populairste banken in Zuid-Afrika.

ABSA

Online

1. Meld je in je websitebrowser aan bij internetbankieren

2. In het Hoofdmenu:

• Als je Luno als begunstigde hebt toegevoegd, ga je naar:

Betalingen > Begunstigden weergeven > Belangrijkste

• Of als je een eenmalige betaling aan Luno hebt gedaan, ga je naar:

Betalingen > Eenmalige weergeven

1. Selecteer Luno in het vervolgkeuzemenu en klik op Weergeven

2. Vink het selectievakje voor de betreffende betaling aan en download het bewijs van betaling

App

1. Meld je op je ABSA-bankierenapp aan

2. Ga naar Begunstigden beheren

3. Selecteer de Luno-begunstigde

4. Selecteer de betreffende betaling

5. Stuur het bewijs van betaling naar je eigen persoonlijke e-mail

• Let op: Als je het vanuit de app naar [email protected] stuurt, kunnen we niet weten dat het van jou komt

Capitec

Online

1. Meld je in je websitebrowser aan bij internetbankieren

2. Selecteer Naar betaalmenu gaan > Naar betaalgeschiedenis gaan

3. Zoek de betaling aan Luno en selecteer Zoekresultaten betaling weergeven

4. Selecteer de betreffende betaling > Melding opnieuw versturen

5. Selecteer Via e-mail en voer je e-mailgegevens in om de e-mail naar jezelf te sturen

1. Let op: Als je het vanuit de app naar [email protected] stuurt, kunnen we niet weten dat het van jou komt

6. Selecteer Bewijs van betaling naar begunstigde versturen

7. Er wordt je een pdf van het bewijs van betaling gestuurd

App

1. Meld je op je Capitec-bankierenapp aan

2. Selecteer Verhandelen > Betalingen

3. Ga naar en selecteer je Luno-begunstigde

4. Selecteer Betaalgeschiedenis

5. Selecteer de betreffende betaling

6. Selecteer Melding opnieuw versturen > Via e-mail

7. Voer je eigen e-mail in > Melden

• Let op: Als je het vanuit de app naar [email protected] stuurt, kunnen we niet weten dat het van jou komt

FNB

Online

1. Meld je in je websitebrowser aan bij internetbankieren

2. Selecteer het tabblad Betalingen bovenaan je scherm

3. Selecteer Betaalgeschiedenis (links op het scherm)

4. Selecteer Bewijs van betaling versturen (ook links op het scherm)

5. Zoek de betreffende betaling en klik op de naam van de ontvanger om deze te openen

6. Als deze geopend is, klik je op de knop Downloaden onderaan het scherm om het bewijs van betaling op je pc op te slaan

App

1. Meld je op je FNB-bankierenapp aan

2. Selecteer Betalingen > Geschiedenis

3. Selecteer de betreffende Luno-betaling

4. Ga naar de transactiegegevens (selecteer niet Bewijs versturen omdat het dan niet in de juiste e-mailthread wordt verstuurd)

5. Maak een schermafdruk van alle gegevens en zorg ervoor dat de referentie en het rekeningnummer van de ontvanger erop staan

Nedbank

Online

1. Meld je in je websitebrowser aan bij internetbankieren

2. Ga in het Hoofdmenu naar Betalingen > Betaalgeschiedenis begunstigde

3. Selecteer de juiste waarden in de Begunstigdenlijst > Begunstigde om de betalingen aan Luno weer te geven

4. De recente betalingen aan Luno worden weergegeven

5. Download dit document en zorg ervoor dat de tekst op het uittreksel van de begunstigde duidelijk zichtbaar is

App

1. Meld je op je Nedbank-bankierenapp aan

2. Selecteer Betalingen > Betaalgeschiedenis begunstigde

3. Selecteer de betreffende begunstigde in de lijst

4. De lijst van betalingen wordt weergegeven

5. Maak een schermafdruk van het bewijs van betaling met de betreffende gegevens

Standard Bank

Online

1. Meld je in je websitebrowser aan bij internetbankieren

2. Selecteer het tabblad Betalingen en overschrijvingen > Transactiegeschiedenis

3. Selecteer je zoekmethode om je betaling te vinden > Weergeven

4. Zoek de betreffende betaling

5. Selecteer de link onder de kolom Naam en referentie begunstigde

6. Er wordt een nieuw scherm met je bewijs van betaling geopend

App

Let op: De optie betalingsmelding op de app is alleen beschikbaar bij het doen van de betaling; zodra de betaling is gebeurd, kan je niet meer teruggaan om de melding te delen. Je moet je op je internetbankieren aanmelden om het bewijs van betaling te downloaden (zie hierboven).

Als je je gedetailleerde bewijs van betaling hebt gedownload, dien het dan hier in.

Gerelateerde artikels

Wat je moet weten over stortingen

Wat je moet weten over opnames

Hoe koppel ik mijn bankrekening aan Luno?