Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Bankstortingen en -opnames in Maleisië

Context van cryptomunten in Maleisië

Luno kan sinds december 2017 geen stortingen in Maleisië verwerken. De reden daarvoor was dat onze bankrekening tijdelijk werd geblokkeerd. 


Onze sector is nieuw en meestal niet gereguleerd, wat betekent dat de autoriteiten vaak geen precedent of richtlijnen hebben. Luno werkt nauw samen met The Internal Revenue Board (IRB) en Bank Negara (BNM) om hen te helpen Luno en de sector beter te begrijpen. Dit leidde ertoe dat BNM een beleidsdocument publiceerde over meldingsvereisten bij het omwisselen van digitaal geld.

Bijwerking van opnames

In de afgelopen weken hebben we de volledige achterstand in de opnameverzoeken sinds december 2017 weggewerkt.


Van nu af aan werken we met onze betalingspartner samen om alle nieuwe opnames te verwerken. Het proces voor de aanvraag van opnames blijft hetzelfde als voorheen. Opnames van minder dan MYR 30.000 worden binnen de geschatte tijd van twee tot drie werkdagen verwerkt. 


Opnames van meer dan MYR 30.000 kunnen tot een week in beslag nemen.

Bijgewerkt opnameschema

  • 29 maart 2018: We begonnen alle wachtende opnames bij Maybank handmatig te verwerken

  • 23 april 2018: We reactiveerden de opnamefunctionaliteit zodat klanten vanaf die datum nieuwe opnameverzoeken konden indienen

  • 2 mei 2018: We begonnen alle nieuwe opnameverzoeken handmatig te verwerken


Hieronder vind je een lijst van onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Opnames

Wanneer ontvang ik mijn geld?

Opnames van minder dan MYR 30.000 worden binnen de geschatte tijd van twee tot drie werkdagen verwerkt. Opnames van meer dan MYR 30.000 kunnen tot een week in beslag nemen. 


Ik heb nog geen opname aangevraagd. Hoe neem ik mijn geld op?

Je kunt je geld bij Luno opnemen door op onze website/in onze app op de knop ‘Opnemen’ te klikken. Deze knop werd op 23 april 2018 opnieuw geactiveerd.


Hoeveel wordt me in rekening gebracht voor de opnames?

Opnames houden een administratieve vergoeding van MYR 0,32 per transactie in. Alle administratieve kosten worden rechtstreeks aan onze bankpartner betaald. Luno krijgt niets van deze kosten.


Wat is de limiet voor opnames? Kan ik bijvoorbeeld al mijn geld in één transactie opnemen?

Heb je de maandelijkse limiet voor je rekening bereikt en wil je graag meer opnemen, stuur ons dan rechtstreeks een ticket voor ondersteuning en wij nemen contact met je op om het probleem op te lossen. 

Algemeen

Kan ik nog steeds op het Luno-handelsplatform verhandelen? Hoe zit het met de BTC/ETH/BCH in mijn Luno-portemonnee?

Je kunt zoals voorheen op ons BTC-/MYR-handelsplatform blijven verhandelen. Onze Bitcoin- en Ethereum-portemonnees blijven volledig functioneel. Je kunt ook zoals voorheen Bitcoin en Ethereum versturen en ontvangen (en je kunt nog steeds via Luno Bitcoin Cash of BCH versturen).


Zet Luno zijn activiteiten in Maleisië stop?

Nee. Wij doen er alles aan om onze activiteiten in Maleisië te laten groeien en we blijven ons best doen om onze Maleisische klanten te dienen.


Wordt het handelsplatform gesloten?

Wij zullen het Luno-handelsplatform niet permanent sluiten. Wij blijven de liquiditeit van het Luno-handelsplatform voortdurend opvolgen. Als er sprake is van grote prijsschommelingen, kunnen we overwegen onze functie voor onmiddellijk kopen en verkopen en/of het handelsplatform tijdelijk op te schorten om onze klanten te beschermen.


Ik ervaar nog steeds problemen. Waar vind ik verdere hulp?

Heb je problemen met het bovenstaande, stuur ons dan hier een ticket voor ondersteuning en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gerelateerde artikelen

Je bankrekening aan Luno koppelen

Hoe neem ik geld uit mijn Luno-portemonnee op?

Hoelang duurt het om mijn storting of opname te verwerken?


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo