Wat is machtiging van transacties en hoe werkt het?

Onze nieuwste beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat je meer controle hebt over je Luno-verzendtransacties.

We implementeren deze functie in fasen om ervoor te zorgen dat we alle klanten het hoogste beveiligingsniveau bieden en tegelijkertijd een geweldige klantervaring behouden.

Hoe werkt het

Wanneer je je aanmeldt vanaf een nieuw apparaat (zie "Wat is een nieuw apparaat?" hieronder), moet je toestemming geven voor de eerste verzendtransactie die gestart wordt vanaf dat nieuwe apparaat.

Je ontvangt een link voor het toestaan van de transactie via sms of pushnotificatie (alleen beschikbaar op Android ).

De link brengt je naar een toestemmingsscherm, ofwel in de mobiele app (indien geïnstalleerd) of in de webbrowser, waar je de details kunt bekijken voordat je de transactie toestaat of weigert.

FAQ

Welke transacties vereisen toestemming?

Alleen voor de eerste “verzendtransactie” die gestart is vanaf een nieuw apparaat (zie “Wat is een nieuw apparaat?” hieronder) is toestemming van de transactie nodig.

Wat is een “verzendtransactie"?

Dit zijn transacties waarbij je digitale valuta naar een mobiel nummer, e-mailadres of digitaal valuta-adres verzendt.

Hoe weet ik of voor een transactie toestemming vereist is?

Tijdens een verzendtransactie wordt een scherm weergegeven waarin je wordt gevraagd op de sms of pushnotificatie te klikken om toestemming te geven voor de transactie.

Wat is een nieuw apparaat?

1. Nieuw apparaat en webbrowser

Als je je aanmeldt bij Luno via een Nieuwe webbrowser, wordt de webbrowser beschouwd als een nieuw apparaat. Je dient vanuit die nieuwe browser toestemming te geven voor de eerste verzendtransactie.

1. Nieuw apparaat en mobiele app

Wanneer je je aanmeldt bij Luno vanuit de mobiele app van Luno, wordt de mobiele app beschouwd als een nieuw apparaat. Je dient vanuit die mobiele app toestemming te geven voor de eerste verzendtransactie.

1. Nieuw apparaat en mobiele aanmelding

Telkens wanneer je je afmeldt bij de mobiele app en je vervolgens weer aanmeldt, wordt de mobiele app beschouwd als een nieuw apparaat, zelfs als je dezelfde mobiele telefoon gebruikt.

Hoe ontvang ik de autorisatielink?

">Je ontvangt de autorisatielink via sms of pushnotificatie (momenteel alleen beschikbaar op Android).

Als je de Luno-app op een Android-apparaat hebt geïnstalleerd en je gedurende 7 dagen of langer bent aangemeld bij je Luno-account op de app, ontvang je via pushnotificatie links voor het toestaan van transacties. In alle andere gevallen ontvang je links voor het toestaan van transacties via sms.

Wat als ik de autorisatielink niet ontvang?

Voor meer betrouwbaarheid, installeer de mobiele app voor het toestaan van transacties via pushnotificatie in plaats van sms (deze functie is momenteel alleen beschikbaar in de Android-app). Het meest betrouwbare kanaal wordt gekozen voor het afleveren van je autorisatielink op het moment van je transactie.

Als je nog steeds op het scherm "Sms verzonden" of "Pushnotificatie verzonden" bent, wacht dan even voordat je de link via sms opnieuw verzendt. Als je op het startscherm bent, klik dan op de knop Opnieuw verzenden op de kaart "Toestemming vereist" om de link via sms opnieuw te verzenden.

Is het mogelijk om deze functie uit te schakelen?

No. Daar dit een beveiligingsfunctie is, kan deze niet worden uitgeschakeld.