Wat is machtiging van transacties en hoe werkt het?

Deze nieuwste beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat je meer controle hebt over je Luno-verzendtransacties.

We implementeren deze functie in fasen om ervoor te zorgen dat we alle klanten het hoogste beveiligingsniveau bieden en tegelijkertijd een geweldige klantervaring behouden.

Hoe werkt het

Wanneer je je aanmeldt vanaf een nieuw apparaat (zie "Wat is een nieuw apparaat?" hieronder), moet je toestemming geven voor de eerste verzendtransactie die gestart wordt vanaf dat nieuwe apparaat.

Je ontvangt een link voor het toestaan van de transactie via sms of pushnotificatie.

De link brengt je naar een toestemmingsscherm, ofwel in de mobiele app (indien geïnstalleerd) of in de webbrowser, waar je de details kunt bekijken voordat je de transactie toestaat of weigert.

FAQ

Welke transacties vereisen toestemming?

Alleen voor de eerste “verzendtransactie” die gestart is vanaf een nieuw apparaat (zie “Wat is een nieuw apparaat?” hieronder) is toestemming van de transactie nodig.

Wat is een “verzendtransactie"?

Dit zijn transacties waarbij je cryptomunten naar een mobiel nummer, e-mailadres of cryptomuntenadres verzendt.

Hoe weet ik of voor een transactie toestemming vereist is?

Tijdens een verzendtransactie wordt een scherm weergegeven waarin je wordt gevraagd op de sms of pushnotificatie te klikken om toestemming te geven voor de transactie.

Wat is een nieuw apparaat?

1. Nieuw apparaat en webbrowser

Als je je aanmeldt bij Luno via een nieuwe webbrowser, wordt de webbrowser beschouwd als een nieuw apparaat. Je dient vanuit die nieuwe browser toestemming te geven voor de eerste verzendtransactie.

1. Nieuw apparaat en mobiele app

Wanneer je je aanmeldt bij Luno vanuit de mobiele app van Luno, wordt de mobiele app beschouwd als een nieuw apparaat. Je dient vanuit die mobiele app toestemming te geven voor de eerste verzendtransactie.

1. Nieuw apparaat en mobiele aanmelding

Telkens wanneer je je afmeldt bij de mobiele app en je vervolgens weer aanmeldt, wordt de mobiele app beschouwd als een nieuw apparaat, zelfs als je dezelfde mobiele telefoon gebruikt.

Hoe ontvang ik de autorisatielink?

Je ontvangt de autorisatielink via sms of pushnotificatie.

Als je de Luno-app hebt geïnstalleerd en je gedurende 7 dagen of langer bent aangemeld bij je Luno-account op de app, ontvang je via pushnotificatie links voor het toestaan van transacties.

In alle andere gevallen ontvang je links voor het toestaan van transacties via sms.

Wat als ik de autorisatielink niet ontvang?

Als je de autorisatielink niet ontvangt, zullen je volgende acties afhangen van je huidige scherm.

1. Scherm Sms verzonden

Je hebt de optie “Bel me” waarbij je via een telefoontje toestemming kunt geven voor de transactie.

1. Scherm Pushnotificatie verzonden

Je hebt de optie “Opnieuw verzenden via sms”. Wacht even voordat je de link opnieuw verzendt via sms.

1. Startscherm

Als je op de knop Voltooid hebt geklikt op het scherm “Sms verzonden” of het scherm “Pushnotificatie verzonden” en je op het startscherm bevindt, zul je een kaart "Toestemming vereist" zien waar je de transactie ofwel kunt annuleren of kunt kiezen voor “Bel mij.”

Voor meer betrouwbaarheid, installeer de mobiele app voor het toestaan van transacties via pushnotificatie in plaats van sms. Het meest betrouwbare kanaal wordt gekozen voor het afleveren van je autorisatielink op het moment van je transactie.

Is het mogelijk om deze functie uit te schakelen?

Nee. Daar dit een beveiligingsfunctie is, kan deze niet worden uitgeschakeld.