Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?

Zoeken

De Luno P2P Peer-to-Peer-service gebruiken

Dit is een korte FAQ over Luno's nieuwe peer-to-peer-service (de P2P-service). De wettelijke voorwaarden voor je gebruik van de P2P-service worden je toegestuurd via e-mail van [email protected].

Wat is de P2P-service van Luno?

Onze P2P-service is een peer-to-peer-handelsservice waarmee je cryptomunten rechtstreeks aan of van een andere Luno-klant in Maleisië kunt verkopen of kopen. Luno fungeert als de vertrouwde derde partij en faciliteert de handel door de via escrow verkochte cryptomunten in bewaring te houden totdat de koopprijs door de koper aan de verkoper is betaald.

Een gedetailleerde beschrijving van de werking van de service is opgenomen in de P2P-servicevoorwaarden, die zullen worden gedeeld met uitgenodigde deelnemers voordat zij toegang hebben tot en gebruik maken van de P2P-service. De P2P-servicevoorwaarden beheersen alle activiteiten op de P2P-service en deelnemers moeten ervoor zorgen dat zij deze voorwaarden lezen en begrijpen.

Waarom lanceren wij Luno P2P?

Terwijl we samenwerken met onze banken om onze bankstortingsservice opnieuw te activeren, lanceren we Luno's P2P-service om onze klanten een veilige manier te bieden om in de tussentijd cryptomunten te kopen en te verkopen.

Opmerking: het opnieuw activeren van onze stortingsservice blijft onze topprioriteit.

Wat zijn de veiligheidsvoordelen van het gebruik van de P2P-service?

De P2P-service van Luno is veiliger dan rechtstreeks handelen met een tegenpartij, omdat Luno optreedt als escrow-agent voor een transactie op de P2P-service. Zodra een verkoper en een koper een transactie overeenkomen, zal de verkoper de cryptomunten (BTC of ETH) overschrijven naar Luno om in escrow te houden. Luno zal de cryptomunten alleen aan de koper vrijgeven nadat de verkoper de toepasselijke aankoopprijs heeft ontvangen.

Mocht een geschil ontstaan tussen de partijen, zal Luno optreden als vertrouwde derde partij om te bemiddelen en het geschil op te lossen op basis van bewijs verkregen van de partijen, in overeenstemming met de P2P-servicevoorwaarden.

Hoe kan ik deze service gebruiken?

Deze service is alleen op uitnodiging beschikbaar voor geselecteerde Luno-klanten. Mocht je vragen hebben over de service, gebruik dan ons ondersteuningskanaal door een e-mail te sturen naar [email protected] Een Luno-vertegenwoordiger zal dan contact met je opnemen.

Welke cryptomunten worden door de P2P-service ondersteund?

Luno ondersteunt momenteel alleen Bitcoin ( BTC) en Ethereum (ETH). Dit geldt ook voor de P2P-service.

Wat zijn de kosten?

Wij rekenen 1% van de totale waarde van de transactie als escrow-vergoeding, te betalen in BTC. De vergoeding is verschuldigd door de koper en wordt in mindering gebracht op de cryptomunten die worden verkocht voordat deze worden overgeschreven naar de koper.

Er kunnen extra verwerkingskosten worden geheven wanneer de koper of verkoper niet voldoet aan de vereisten van de P2P-servicevoorwaarden. Raadpleeg de P2P-servicevoorwaarden voor meer informatie over deze verwerkingskosten.

Hoe verkoop ik mijn cryptomunten met behulp van de P2P-service?

Als je cryptomunten wilt verkopen met de P2P-service, kun je verkooporder rechtstreeks bij Luno indienen. In overeenstemming met de P2P-servicevoorwaarden zal Luno je verkooporder publiceren voor alle deelnemers aan de P2P-service. Luno zal je op de hoogte stellen als er een koper is die bereid is om je verkooporder te matchen. Je moet dan je cryptomunten storten in de escrow-portemonnee van Luno om de verkoop te starten.

Zodra Luno de cryptomunten heeft ontvangen, zullen wij de koper opdracht geven om de aankoopprijs aan jou te betalen. Zodra je de betaling hebt ontvangen, zal Luno de cryptomunten die in escrow worden gehouden vrijgeven aan de koper om de transactie te voltooien.

Gedetailleerde informatie over het proces dat plaatsvindt bij en de vereisten voor een transactie op de P2P-service van Luno is opgenomen in de P2P-servicevoorwaarden.

Hoe koop ik cryptomunten met behulp van de P2P-service?

Als je cryptomunten wilt kopen met behulp van de P2P-service, kun je je kooporder rechtstreeks bij Luno indienen. In overeenstemming met de P2P-servicevoorwaarden zal Luno je verkooporder publiceren voor alle deelnemers aan de P2P-service. Luno zal je op de hoogte stellen als er een verkoper is die bereid is om je kooporder te matchen. Luno zal de verkoper vervolgens opdracht geven om zijn/haar cryptomunten naar Luno over te maken om in escrow te worden gehouden.

Zodra Luno de cryptomunten heeft ontvangen, zullen wij je de bankrekeninggegevens van de verkoper geven en je opdracht geven om de aankoopprijs in MYR te betalen aan de verkoper. Je moet een bewijs van betaling aan ons overleggen.

Zodra de verkoper de betaling heeft ontvangen, zal Luno de in escrow gehouden cryptomunten aan jou vrijgeven om de transactie te voltooien.

Gedetailleerde informatie over het proces dat plaatsvindt bij en de vereisten voor een transactie op de P2P-service van Luno is opgenomen in de P2P-servicevoorwaarden.

Wanneer kan een order worden geannuleerd?

Of je nu een koper of een verkoper bent, je kunt je order op elk gewenst moment annuleren voordat de cryptomunten naar Luno zijn overgeschreven om in escrow te worden gehouden. Zodra de cryptomunten door Luno zijn ontvangen, kan de koper of de verkoper de order niet meer annuleren.

Wat is het minimale transactiebedrag voor Luno P2P?

De P2P-service heeft momenteel een minimale transactiewaarde van BTC 1 of ETH 30 of MYR 25.000, afhankelijk van welke het laagst is. We kunnen de minimale transactiewaarde van tijd tot tijd aanpassen, in overeenstemming met de P2P-servicevoorwaarden.

Wat zijn de handelstijden?

Deze service is alleen beschikbaar van maandag t/m vrijdag, tussen 09:00 en 16:00 uur (GMT+8). De service is niet beschikbaar tijdens weekends en op feestdagen.


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Het is nooit te laat om ermee te beginnen.
Koop, bewaar en ontdek nu Bitcoin en Ethereum.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo