Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Bescherm jezelf tegen phishing

Het is extreem belangrijk dat je weet hoe phishing werkt en wat phishers allemaal doen om toegang te krijgen tot je wallet. We hebben ook een artikel geschreven over hoe je je account veilig kunt houden, maar hier leggen we uit hoe je jezelf kunt beschermen tegen phishing.

Reageer alleen op vragen wanneer je zeker weet dat ze van ons afkomstig zijn. We hebben de volgende lijst opgesteld om te helpen dat te bepalen. Er kunnen momenten komen waarop Luno je belt of e-mailt. Als we dat doen, kunnen we het volgende vragen:

Beveiligingsgerelateerde vragen om je identiteit te verifiëren

We kunnen je bellen met beveiligingsvragen om je identiteit te verifiëren. Sommige van deze vragen kunnen gegevens bevatten die je hebt gebruikt om je aan te melden voor Luno, zoals je geboortedatum of je mobiele nummer. 


Mocht je een e-mail ontvangen, kijk dan naar het verzendadres van de afzender om te controleren of het correct is. E-mails die door ons worden verzonden, zijn altijd afkomstig van het domein @luno.com.


Dit is wat Luno nooit zal doen:

We zullen je nooit om je wachtwoord vragen

Luno zal je nooit om je wachtwoord vragen of proberen om toegang tot je account te krijgen via social engineering

We zullen je nooit om je bankgegevens vragen

Deel nooit je bankgegevens. Er kan een moment komen waarop we je vragen bij welke bank je een rekening hebt, maar we zullen je nooit vragen om al je bankgegevens met ons te delen. Elke vorm van correspondentie waarin wordt gevraagd naar je bankgegevens mag een poging tot phishing heten.

We zullen je nooit vragen om je eenmalige pincode (One Time Pin, OTP) met ons te delen

Vragen naar je OTP is een manier waarop phishers toegang krijgen tot je account. Geef deze informatie aan niemand door. 

We zullen nooit om je tweefactorverificatiecode vragen

Vergelijkbaar met de OTP-code dient je tweefactorverificatiecode als een extra beveiligingslaag voor je account. Zorg dat je deze code nooit aan anders geeft. 

We zullen nooit om je autorisatielinks vragen of vragen je transacties te autoriseren

Autorisatielinks worden voor klanten gegenereerd om transacties te autoriseren. Er is geen enkele reden waarom we je ooit om deze links zouden moeten vragen of om transacties namens jou te autoriseren.  

We zullen nooit dreigen je account te deactiveren mocht je een bepaalde handeling niet uitvoeren

Phishers en fraudeurs dreigen met het deactiveren van je account om je onder druk te zetten. We zullen je nooit vragen om op een link te klikken en vervolgens dreigen je account te deactiveren wanneer je dat niet doet. Het enige moment waarop Luno je account deactiveert, is als je in strijd met onze gebruiksvoorwaarden hebt gehandeld of wanneer je een verzoek indient om je account te sluiten. In die gevallen leiden we je door een vaste afsluitprocedure.

We zullen nooit een upgrade eisen en je account sluiten mocht je dat niet doetaccountniveaus ingesteld met verschillendelimieten voor storten en opnemen voor elk niveau. Dit op basis van de regel dat hoe meer je wilt verhandelen, hoe meer we over je moeten weten. Mocht je de drempel van een niveau naderen, kunnen we vragen om te upgraden naar het volgende niveau. Voer je die upgrade niet uit dan blijf je op hetzelfde niveau met dezelfde limieten. We zullen je account dus niet deactiveren mocht je niet voor een upgrade kiezen. 

Mocht je een ondersteuningsvraag bij ons hebben openstaan, kunnen we contact met je opnemen om rechtstreeks te communiceren over ingediende vraag.


Nog steeds twijfels? Maak dan een ondersteuningsticket aan.


,

Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo