Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?

Zoeken

Bescherm jezelf tegen phishing

Het is extreem belangrijk dat je weet hoe phishing werkt en wat phishers allemaal doen om toegang te krijgen tot je portemonnee. We hebben een artikel geschreven over hoe je je account veilig kunt houden, maar hier leggen we uit hoe je jezelf kunt beschermen tegen phishing.

Reageer alleen op een vraag als je zeker weet dat die van ons afkomstig is. We hebben deze lijst opgesteld om je te helpen om dat te bepalen. Er zijn momenten waarop Luno je belt of e-mailt. Als we dat doen, kunnen we je het volgende vragen:

Beveiligingsgerelateerde vragen om je identiteit te verifiëren

We kunnen je bellen met beveiligingsvragen om je identiteit te verifiëren. Sommige van deze vragen kunnen gegevens bevatten die je hebt gebruikt om je aan te melden voor Luno, zoals je geboortedatum en je mobiele nummer. 


Als je een e-mail ontvangt, kijk dan naar het verzendadres van de afzender om te controleren of het correct is. E-mails die door ons worden verzonden, zijn altijd afkomstig van het domein @luno.com.


Dit is wat Luno nooit zal doen:

We zullen je nooit om je wachtwoord vragen

De privacy van je account is helemaal alleen van jou. Luno zal je nooit om je wachtwoord vragen of proberen om toegang tot je account te krijgen via social engineering

We zullen je nooit om je bankgegevens vragen

Bankgegevens moeten nooit worden gedeeld. Er kan een moment zijn waarop we je vragen bij welke bank je een rekening hebt, maar we zullen je nooit vragen om al je bankgegevens met ons te delen. Als je enige vorm van correspondentie ontvangt waarin om je bankgegevens wordt gevraagd, dan is het een poging tot phishing. 

We zullen je nooit vragen om je eenmalige pincode (One Time Pin, OTP) met ons te delen

Vragen naar je OTP is een manier waarop phishers toegang krijgen tot je account. Geef deze informatie aan niemand door, want deze mag echt alleen door jou gebruikt worden. 

We zullen nooit om je tweeledigeverificatiecode vragen

Vergelijkbaar met de OTP-code hierboven dient je tweeledigeverificatiecode als een extra beveiligingslaag voor je account. Zorg dat je deze code nooit aan iemand geeft. 

We zullen nooit om je autorisatielinks vragen of je vragen om je transacties te autoriseren

Autorisatielinks worden voor klanten gegenereerd om transacties te autoriseren. Er is geen enkele reden waarom we je ooit om deze links zouden moeten vragen of om transacties namens jou te autoriseren.  

We zullen nooit dreigen je account te deactiveren als je een bepaalde handeling niet uitvoert

Phishers en fraudeurs dreigen met het deactiveren van je account om je onder druk te zetten. We zullen je nooit vragen om op een link te klikken en vervolgens dreigen je account te deactiveren als je dat niet doet. Het enige moment waarop Luno je account deactiveert, is als je in strijd met onze gebruiksvoorwaarden hebt gehandeld of als je een verzoek indient om je account te sluiten. In die gevallen leiden we je door een vaste afsluitprocedure. 

We zullen nooit eisen dat je upgradet en je account sluiten als je dat niet doet

We hebben verschillende accountniveaus ingesteld met limieten voor storten en opnemen voor elk niveau, op basis van de regel dat hoe meer je wilt verhandelen, hoe meer we over je moeten weten. Als je de drempel van een niveau nadert, kunnen we je vragen om te upgraden naar het volgende niveau. Als je niet upgradet, blijf je op hetzelfde niveau met dezelfde limieten. We zullen je account niet deactiveren als je niet upgradet. 

Als je een ondersteuningsvraag bij ons hebt openstaan, kunnen we contact met je opnemen om rechtstreeks te communiceren over je ingediende vraag.


Heb je nog steeds twijfels, maak dan een ondersteuningsticket aan bij ons.


Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Het is nooit te laat om ermee te beginnen.
Koop, bewaar en ontdek nu Bitcoin en Ethereum.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo