Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?

Zoeken

Welke cryptomunten worden ondersteund?

Momenteel ondersteunt Luno deze cryptomunten:

  • Bitcoin (BTC)

  • Ethereum (ETH)

Deze selectie kan van tijd tot tijd wijzigen, maar op dit moment zijn dit de enige cryptomunten die je naar je Luno-portemonnee kunt sturen.

Wat gebeurt er als ik een niet-ondersteunde cryptomunt naar Luno stuur?


Als je niet-ondersteunde cryptomunten naar Luno stuurt of als iemand anders niet-ondersteunde cryptomunten naar je Luno-portemonnee stuurt, kunnen we niet bij die munten en kunnen we ze niet teruggeven.  Ze zijn dan helaas voorgoed verloren. 

Er zijn twee belangrijke factoren die hierbij een rol spelen: 

(i) het feit dat cryptomunttransacties door hun aard onomkeerbaar zijn en (ii) de manier waarop we de bestaande door Luno ondersteunde cryptomunten bewaren en veilig houden.

Om niet-ondersteunde cryptomunten te kunnen terugvinden, zouden we ondersteuning voor die munt moeten toevoegen aan de infrastructuur van Luno. Dit is niet alleen bijzonder lastig door de hoge kosten die dit zou vergen, het zou ook een groot beveiligingsrisico vormen voor Luno (en onze klanten).

Bij Luno vinden we veiligheid het allerbelangrijkst. Ondersteunde cryptomunten worden bewaard in een zeer veilige kluis en we hebben specifieke bedrijfsprocessen geïmplementeerd om ze veilig te houden. Eventuele wijzigingen van het opslagsysteem voor cryptomunten (bijvoorbeeld om een nieuwe cryptomunt te kunnen ondersteunen) moeten zorgvuldig worden onderzocht vanwege het enorme risico voor het geld dat al in het systeem wordt bewaard.Meer informatie over de afwegingen die Luno maakt voordat we nieuwe cryptomunt toevoegen lees je hier. Wil je meer weten over Bitcoin en Ethereum, ga dan naar ons Leerportaal.


Het is je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jij (of iemand anders die cryptomunten naar je Luno-portemonnee stuurt) alleen ondersteunde cryptomunten naar Luno stuurt. In geen geval zal Luno aansprakelijk zijn jegens jou of jegens iemand anders voor eventuele verliezen die ontstaan doordat jij of iemand anders niet-ondersteunde cryptomunten naar Luno stuurt.

Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Het is nooit te laat om ermee te beginnen.
Koop, bewaar en ontdek nu Bitcoin en Ethereum.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo