Hulpcentrum

Hoi. Hoe kunnen we je helpen?
Zoeken

Beveilig je portemonnee door het versturen van cryptomunten uit te schakelen

Een groot aantal van onze klanten versturen cryptomunten niet op een dagelijkse basis en geven de voorkeur aan het bewaren van de cryptomunten in hun Luno-portemonnee. Met deze aanpak in gedachten delen we de volgende veiligheidsfunctie die je de mogelijkheid biedt om het versturen van cryptomunten uit je Luno-portemonnee uit te schakelen.

Waarom is dit nuttig?


Je zult volledige controle hebben over de cryptomunten die vanuit je Luno-portemonnee worden verstuurd, wat het risico voor het verliezen van geld verminderd in het geval van inbreuk op je account. Wanneer je de mogelijkheid om te versturen hebt uitgeschakeld, kun je het opnieuw inschakelen in het geval dat je cryptomunten wilt versturen.


Net zoals bij transactie autorisatie, zul je het inschakelen van het versturen van cryptomunten op je apparaat via push-meldingen, SMS of per telefoon moeten machtigen.

Hoe kan ik het versturen van cryptomunten uit mijn portemonnee uitschakelen?


Stap 1Ga in het menu naarSecurity Centre


Stap 2Selecteer 'Cryptomunten versturen'


Stap 3Selecteer de knop 'Uitschakelen'


Stap 4 Je zult deze stap moeten bevestigen


Stap 5Succes! Je hebt je cryptomunten beveiligd en je zult een bevestiging ontvangen dat je het versturen van cryptomunten hebt uitgeschakeld


Hoe kan ik het versturen van cryptomunten uit mijn portemonnee inschakelen?


Stap 1 Ga via het menu naar het Security Centre


Stap 2Selecteer 'Cryptomunten versturen'


Stap 3Selecteer de knop 'Inschakelen'


Stap 4 Om verder te gaan, zul je worden gevraagd om je 4-cijferige nummer in te voeren als je je mobiel gebruikt, en de twee-factor-authenticatie code (indien ingeschakeld) als je het web gebruikt


Stap 5Eenmaal bevestigt, zullen we je een push-melding of een SMS sturen met een link waarmee je naar een autorisatiescherm wordt gebracht. Hier kun je de verandering accepteren of weigeren


Stap 6Succes! Je zult nu een scherm gepresenteerd krijgen waarop wordt bevestigd dat je het versturen van cryptomunten ingeschakeld hebt


Veelgestelde vragen


Waarom wordt het versturen van cryptomunten uitgeschakeld op mijn account?

Als onderdeel van onze doorgaande inspanningen om onze klanten te beschermen tegenphishing en andere veiligheidsgerelateerde dreigingen. Voor onze nieuwe klanten zal de mogelijkheid om cryptomunten te versturen standaard uitgeschakeld zijn. We hebben dezelfde standaard toegepast op de accounts van klanten die nog nooit cryptomunten verstuurd hebben, zo ook voor klanten die in de laatste 12 maanden niets verstuurd hebben. Als je het versturen van cryptomunten echter weer wilt inschakelen, is dit mogelijk in het Security Centre met een wachttijd van 24 uur voordat het versturen op je account is ingeschakeld.

Mijn cryptomunten behoud ik als een investering, heeft dit invloed op mijn portemonnee?

Nee, de cryptomunten in je portemonnee blijven veilig, wel bevelen we aan om na het introduceren van deze nieuwe functie naar het Security Centre te gaan en het versturen van cryptomunten uit te schakelen.


Ik heb kortgeleden cryptomunten uit mijn portemonnee verstuurd, wordt het versturen nu uitgeschakeld?

Nee, transacties gerelateerd aan het versturen van cryptomunten zullen ingeschakeld blijven op je account. Wel bevelen we je aan om versturen uit te schakelen nadat je geld uit je portemonnee verstuurd hebt.


Zal er altijd een wachttijd van 24 uur zijn?

Nee, wanneer je rekening op nul staat is er geen sprake van een dreiging en daarom zal er in dat geval ook geen wachttijd voor het inschakelen worden toegepast als we de functie eenmaal geïntroduceerd hebben.


Gerelateerde artikelen

Hoe houd ik mijn Luno-account veilig?

Je geld beschermen tegen oplichtingen en fraude

Bescherm jezelf tegen phishing

Was dit artikel nuttig?

Neem contact met ons op voor meer hulp

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo