Centrum pomocy

Witaj! Jak możemy Ci pomóc?

Szukaj

Czym jest i jak działa autoryzacja transakcji?

Nasza najnowsza funkcja bezpieczeństwa zapewnia Ci większą kontrolę nad transakcjami wysyłki w Luno.


Wprowadzamy tę funkcjonalność etapami, by zapewnić wszystkim klientom najwyższy poziom bezpieczeństwa, zachowując jednocześnie wspaniałe wrażenia.


Jak to działa

Gdy zalogujesz się z nowego urządzenia (patrz „Co jest uważane za nowe urządzenie?” poniżej), otrzymasz prośbę o autoryzację pierwszej transakcji wysyłki zainicjowanej z tego nowego urządzenia.


Otrzymasz łącze do autoryzacji transakcji przez SMS lub powiadomienie push (dostępne tylko na urządzeniach z systemem Android).


Łącze przeniesie Cię na ekran autoryzacji — w aplikacji mobilnej (jeśli jest zainstalowana) lub przeglądarce internetowej — gdzie możesz sprawdzić szczegóły transakcji zanim ją autoryzujesz lub odrzucisz.


Często zadawane pytania

Jakie transakcje wymagają autoryzacji?

Tylko pierwsza transakcja „wyślij” zainicjowana z nowego urządzenia (patrz „Co jest uważane za nowe urządzenie?” poniżej) będzie wymagać autoryzacji.


Czym jest transakcja „wyślij”?

Są to transakcje, w których wysyłasz walutę cyfrową na numer telefonu komórkowego, adres e-mail lub adres waluty cyfrowej.


Skąd będę wiedzieć, że transakcja wymaga autoryzacji?

Podczas zlecania transakcji wysyłki zobaczysz ekran z prośbą o kliknięcie łącza w wiadomości SMS lub powiadomieniu push, by autoryzować transakcję.


Co jest uważane za nowe urządzenie?

  1. Nowe urządzenie > przeglądarka internetowa

Gdy zalogujesz się do Luno z nowej przeglądarki internetowej, przeglądarka ta jest uważana za nowe urządzenie. Otrzymasz prośbę o autoryzację pierwszej transakcji wysyłki dokonanej za pomocą tej nowej przeglądarki.


  1. Nowe urządzenie > aplikacja mobilna

Gdy zalogujesz się do Luno z aplikacji mobilnej Luno, aplikacja ta jest uważana za nowe urządzenie. Otrzymasz prośbę o autoryzację pierwszej transakcji wysyłki dokonanej za pomocą tej aplikacji mobilnej.


  1. Nowe urządzenie > logowanie w aplikacji mobilnej

Za każdym razem, gdy wylogujesz się z aplikacji mobilnej i zalogujesz ponownie, aplikacja ta jest uważana za nowe urządzenie, nawet jeśli korzystasz z tego samego telefonu.


W jaki sposób otrzymam łącze do autoryzacji?

Łącze do autoryzacji otrzymasz poprzez SMS lub powiadomienie push (obecnie dostępne tylko na urządzeniach z systemem Android).


Jeśli Twoja aplikacja Luno jest zainstalowana na urządzeniu z systemem Android i byłeś(-aś) zalogowany(-a) do rachunku Luno w aplikacji przez co najmniej 7 dni, otrzymasz łącze do autoryzacji transakcji przez powiadomienie push. W innych przypadkach otrzymasz łącze do autoryzacji transakcji przez SMS.


Co, jeśli nie otrzymam łącza do autoryzacji?

Aby zapewnić większą niezawodność, zainstaluj aplikację mobilną, by autoryzować transakcje przez powiadomienia push, a nie SMS. (Funkcja ta jest obecnie dostępna tylko w aplikacji dla systemu Android). W momencie dokonywania transakcji wybrany zostanie najbardziej wiarygodny kanał dostarczenia łącza do autoryzacji.


Jeśli nadal widzisz ekran „Wysłano wiadomość SMS” lub „Wysłano powiadomienie push”, poczekaj chwilę przez ponownym wysłaniem łącza przez SMS. Jeśli jesteś na ekranie głównym, naciśnij przycisk „Wyślij ponownie” na karcie „Wymagana autoryzacja”, by ponownie wysłać łącze przez SMS.


Czy można wyłączyć tę funkcję?

Nie. Jest to funkcja bezpieczeństwa, więc nie można jej wyłączyć.


Powiązane artykuły

Jak mogę wysyłać waluty cyfrowe?

Co to jest weryfikacja dwuelementowa?

Jak włączyć weryfikację dwuelementową

Zgubiłem(-am) telefon lub usunąłem(-am) swoją aplikację weryfikacji dwuelementowej. Jak mogę wykonać reset weryfikacji dwuelementowej?



Czy ten artykuł okazał się pomocny?

Skontaktuj się z nami, aby uzyskać dalszą pomoc

Nigdy nie jest za późno, aby rozpocząć.
Już teraz rozpocznij kupowanie, przechowywanie i poznawanie Bitcoina i Ethereum.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo