Terug naar Leerportaal

Hoe verkrijg ik Bitcoin?

Er zijn een aantal manieren waarop je Bitcoin aan kunt schaffen:

Net als bij traditioneel “fiat” geld kun je Bitcoin verdienen door goederen of diensten aan te bieden en mensen vragen je in Bitcoin te betalen. Dit is vaak een goedkoper en eenvoudiger alternatief voor andere betaalmethoden en een van de gemakkelijkste manieren om Bitcoin te verkrijgen.

Een andere manier is het meest gebruikelijk: je koopt je Bitcoin bij een betrouwbare Bitcoin-broker of valuta-providerals bijvoorbeeld Luno. Dit is vergelijkbaar met het kopen van buitenlands geld bij een bank.. Dit is tevens de gemakkelijkste manier omdat je er dan vrijwel zeker van bent dat iemand bereid is Bitcoin op een dergelijk platform aan te bieden en dit aan jou wil verkopen.

Daarnaast is het mogelijk Bitcoin te verkrijgen door middel van mining, hoewel voor de gemiddelde mens een moeilijk proces. De meeste mining gebeurt tegenwoordig door grote bedrijven met bijzonder dure en gespecialiseerde apparatuur, waardoor het lastig wordt voor een gemiddeld persoon om daarmee te concurreren. Tenzij je dus bijzonder veel expertise hebt en daarnaast een flinke hoeveelheid geld beschikbaar hebt is mining een minder goede optie en is het gemakkelijker om simpelweg Bitcoin aan te kopen of te verdienen middels het aanbieden van goederen of diensten.

Je kunt Bitcoin verdienen, kopen of minen.

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo