Terug naar Leerportaal

Wat is Ethereum-mining?

Wat is Ethereum-mining?

Zoals eerder vermeld kan je Ethereum zien als één groot wereldwijd grootboeksysteem dat transacties (of ‘geldoverdrachten’) van de ene naar de andere persoon registreert. Wanneer Ethereum-transacties op het Ethereum-netwerk worden verwerkt - dat betekent dat Ether van de ene naar de andere persoon wordt verplaatst - moet iemand ervoor zorgen dat alle transacties juist geregistreerd en de grootboeken op alle systemen over de hele wereld gesynchroniseerd worden.

In het geval van Ethereum gebeurt deze procedure niet door mensen of bedrijven, maar door duizenden computers over de hele wereld die allemaal met het internet verbonden zijn. Deze computers staan bekend als ‘miners’, maar zouden eigenlijk gewoon ‘computers die transacties verwerken’ kunnen worden genoemd. Om deze verwerking op een heel veilige manier te doen, moeten deze computers heel ingewikkelde berekeningen maken die veel rekenkracht vergen en veel energie en dure en gespecialiseerde verwerkingsapparatuur vereisen. Iemand - de eigenaar van de computers - moet al deze apparatuur en elektriciteit betalen en moet dus vergoed worden voor al het geld en de moeite die hij of zij erin steekt om dit netwerk te doen werken. Ze verdienen deze vergoeding met nieuw geslagen Ethereum, dus alle nieuwe Ethereum die wordt gemaakt, fungeert als een belonings- en stimuleringsmechanisme voor mensen die hun computers aan het systeem bijdragen om transacties te helpen verwerken.

Een andere manier om ernaar te kijken, is door te bedenken wat er zou gebeuren als een grote bank ‘s werelds grootste wereldwijde transactieverwerkingssysteem zou creëren: ze zouden er een paar miljard dollar aan spenderen en dan iedereen transactiekosten aanrekenen om deze kosten terug te verdienen. Met Ethereum-mining worden de kosten van dit wereldwijde systeem over duizenden computers verdeeld en verdienen zij hun kosten in nieuw geslagen Ethereum terug. Kortom, het is gewoon een democratisering van de financiële infrastructuur.

Ethereum-mining = verwerking van transacties.

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo