Terug naar Leerportaal

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum?

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum?

Ethereum en Bitcoin lijken heel veel op elkaar. In dit artikel nemen we de meest fundamentele verschillen tussen de twee door.

Het grootste verschil zijn de toepassingen of uiteindelijke doelen van deze projecten.

Bitcoin wil een vermogensreserve zijn, digitaal goud om het zo te zeggen, en uiteindelijk een wereldwijd geaccepteerde munt worden die conventioneel geld tot op zekere hoogte zou kunnen verbeteren of vervangen. De bedoeling van Ethereum is om een platform te worden waarop slimme contracten en decentrale apps kunnen worden uitgevoerd.

Nog een belangrijk verschil is het aanbod. Van Bitcoin zal er nooit meer dan 21 miljoen worden geproduceerd, maar Ethereum is niet tot een specifieke hoeveelheid beperkt. Zowel Bitcoin als Ethereum worden geproduceerd in een proces dat mining wordt genoemd. Er zijn plannen om de productie van Ethereum te verschuiven naar een proof-of-stakemodel, dat milieuvriendelijker dan mining zou zijn. Meer informatie over ‘proof of stake’ vind je via de links hieronder.

Er zijn verschillende technische verschillen in de technologieën die de basis van de Bitcoin- en Ethereum-platforms vormen, maar in dit vroege stadium van deze projecten lijken ze sterk op elkaar. Naarmate deze projecten groeien en rijpen, kunnen de verschillen echter veel duidelijker worden en kunnen ze hun trajecten op een heel andere manier beïnvloeden.

Het grootste verschil tussen Bitcoin en Ethereum is hun doel.

Start nu met het ontdekken,
aankopen en aanhouden van Bitcoin en Ethereum bij Luno.

Desktop Icon Apple App Store Logo Google Play Store Logo